DSC_0221szaok_felveteli1

Szóbeli felvételi meghallgatást tartottak a szegedi orvosi karon

A felvételizőknek és a felvételiztetőknek is újdonság volt az orvoskarokon ismét bevezetett szóbeli meghallgatás. Tartalmát tekintve teljesen megújult a program, hiszen nem szakmai tantárgyakból tettek fel kérdéseket, hanem a motivációs témakörön kívül szituációs feladatokban is próbára tették a jelentkezőket.

A négy magyar orvosképző kar hosszas előkészületek és részletes egyeztetések után állapodott meg az egységes tartalomról. Ezen felül külön jelentős kihívást jelentett az esemény megszervezése. 2024. április 20-án, szombaton egyetlen nap alatt zajlott le a meghallgatás, 488 diák kapott meghívást 27 bizottság elé, amelyeknek klinikus, oktató, medikus és adminisztratív tagjai is voltak.

 szobeli_felv_diakok

A Banga Ilona Egészségtudományi Képzési Központ adott helyet a rendezvénynek, ahová a felvételizők jelentős része szüleivel érkezett. Számukra a központ aulája volt a várakozási és az elválási pont. Az egyes időetapokra érkező középiskolások az AudMed előadóban kaptak megnyugtató felkészítést, és onnan kísérték őket a bizottságok elé.

A kísérők a várakozás ideje alatt megtekinthették a Skills Központ mentőautó szimulátorát, a karról készült ismeretterjesztő filmeket, a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete pedig újraélesztés bemutatót tartott, amelyen a vállalkozó kedvűek ki is próbálhatták tudásukat. A SZOE standjánál lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre az egészségről.

szaok_felveteli3

Öröm volt látni, ahogy a belépéskor néha megszeppent arcokon kifelé már fülig érő mosoly volt a jellemző. Néhány vélemény tőlük:

„Az elején még nagyon izgultam, de a bizottság kedves volt, így összességében nagyon jól éreztem magam.”

„Kicsit meglepődtem a szituációs feladaton, nem ilyenre számítottam, de úgy érzem, sikerült jól megoldanom.”

„Nagyon jól éreztem itt magam a szüleimmel együtt, örülök, hogy ide jelentkeztem első helyen.”

A bizottsági tagoktól azt hallottuk, hogy kevés kivételtől eltekintve felkészült, rátermett diákokkal beszélgettek.

szaok_Felveteli2

A nap végén, az eredmények kiértékelése után Dr. Lázár György professzor, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar (SZAOK) dékánja minden munkatársnak megköszönte a rendezvény sikere érdekében tett erőfeszítéseit. Az esemény hozzájárult az SZTE SZAOK hírnevének növeléséhez.

Szöveg és fotó: SZTE SZAOK


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.




Erdész ÁdámErdész Ádám – ÁOK – orvos

Szeged egy igazán kellemes és szép város, nagyon jó a társaság. A belvárosban szinte mindenhol ismerősbe botlok. A képzés is nagyon jó, magas színvonalú, szerintem a tanárok is nagyon korrektek. Nagyon sok kulturális lehetőség van a városban és az egyetemen is. Szerintem nem elhanyagolható megemlíteni azt sem, hogy nagyon szépek a lányok is.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.